Motorfiets goedkoper verzekeren met zomerdekking of winterstop

Als u een motorfiets heeft, kunt u er natuurlijk voor kiezen om het gehele jaar door verzekerd te zijn. Maar als u vooral een mooi weer-rijder bent of uw motor in de winter niet gebruikt, zijn er alternatieven waarmee u op de premie kunt besparen. 

Motorrijder rijdend op motor op een weg

De premie van uw motorverzekering wordt onder andere bepaald door de leeftijd, het aantal kilometers dat u jaarlijks rijdt en de prijs van de motorfiets. Daarnaast speelt het vermogen van de motor vaak een rol.  

Ook het aantal maanden waarin uw motor is verzekerd, telt uiteraard mee. Naast een verzekering voor het gehele jaar kunt u kiezen voor een verzekering met alleen zomerdekking of met een winterstop. 

Wanneer zomerdekking?
Rijdt u eigenlijk alleen maar in het zomerseizoen? In dat geval is het voordeliger om een zomertijddekking af te sluiten. Deze loopt, zoals de naam al aangeeft, gedurende de periode van de zomertijd: de laatste zondag van maart om 2 uur ´s nachts tot de laatste zondag van oktober om 3 uur ´s nachts. 

Houd er wel rekening mee dat uw motor buiten die periode niet op de openbare weg mag. Ook niet als u er niet op rijdt! Kiest u voor een WA-zomertijddekking in combinatie met een allrisk-motorverzekering, dan is uw motorfiets in de stalling wél het hele jaar door verzekerd tegen diefstal of schade door bijvoorbeeld brand. Datzelfde geldt soms als u een beperkt cascoverzekering afsluit. 

Winterstop inlassen
Een andere mogelijkheid die u heeft, is een winterstop op te nemen in uw motorverzekering. Bij de meeste verzekeraars loopt deze stop van december tot maart. U bent gedurende de winter niet WA-verzekerd. Dit betekent ook dat uw motor niet de openbare weg op mag, ook niet als u er niet op rijdt.  

In combinatie met een allriskverzekering is uw motor bij de meeste aanbieders wel verzekerd tegen brand en diefstal. Voor sommige beperkt cascoverzekeringen geldt dit ook. 

Neem contact op voor alle mogelijkheden 
Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw motorfietsverzekering? Vul dan vrijblijvend het onderstaande formulier in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.