Bijna half miljoen Nederlanders heeft geen inboedelverzekering

Van alle Nederlandse huishoudens heeft ruim 94% een inboedelverzekering. Dat klinkt goed, maar het betekent ook dat bijna een half miljoen huishoudens géén inboedelverzekering hebben.

Vader, moeder en 2 kinderen onder een dak van een huis in hun eigen woonkamer
Nieuws
Datum: 07-09-2023

Eén en ander blijkt uit cijfers die Hart van Nederland onlangs bekend heeft gemaakt. Het televisieprogramma baseert de uitkomsten op een representatieve steekproef onder het eigen panel, dat uit ongeveer 40.000 consumenten bestaat. Een deel van dat panel wordt dagelijks uitgenodigd om mee te doen aan een onderzoek. Deze keer ging dat dus over inboedelverzekeringen.

Jongvolwassenen

Vooral onder jongvolwassenen is het aandeel huishoudens zonder zo'n verzekering groot, blijkt verder uit de uitkomsten. Een inboedelverzekering is niet verplicht, maar in bijna alle gevallen wel aan te raden, vindt ook de Consumentenbond.

Geen verzekering = geen vergoeding

Want stel dat er brand ontstaat of er wordt ingebroken. Wie geen verzekering heeft, krijgt de schade dan niet vergoed. Terwijl de premie voor een gemiddeld huishouden vaak niet hoger is dan ongeveer een tientje per maand.

Veel keuze

Zoals bij meer verzekeringen valt er ook bij een inboedelverzekering veel te kiezen. Wilt u wel of geen eigen risico? Vind u het prettig dat uw spullen ook buitenshuis zijn verzekerd of is dat niet nodig? Afhankelijk van zulke keuzes kan de premie uiteraard lager of hoger uitvallen.

Pakketkorting

Vaak kunt u een inboedelverzekering combineren met andere schadeverzekeringen, zoals bijvoorbeeld uw aansprakelijkheidsverzekering, uw opstalverzekering of uw autoverzekering. De meeste verzekeraars bieden aantrekkelijke premiekortingen voor extra verzekeringen die in zo'n pakket zijn opgenomen.

Meer informatie

Heeft u vragen over dit artikel of over een lopende of nieuwe inboedelverzekering? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag!

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.